Veckans snackisar: Chillout till salu • Misstänkt tjuv fångades på bild • Ung pojke avled efter fotbollsmatch

Restauranger till salu, en stoppade miljardsatsning och ett tragiskt dödsfall. Här är de nyheter som flest har läst under veckan som gått.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 18 mars 2023
Här är veckans mest lästa artiklar på trelleborgsallehanda.se.
Här är veckans mest lästa artiklar på trelleborgsallehanda.se.Foto: Polisen, Tomas Nyberg

Ung pojke avled efter fotbollsmatch

Under onsdagskvällen fick en ung pojke bröstsmärtor under en fotbollsmatch och varpå ambulans tillkallades. Pojken avled senare på sjukhus. Dagen efter det tragiska dödsfallet hölls en minnesstund i Västervångskolans idrottslokal och på sydvästra delen av fotbollsplanen på Västervång tändes ljus.

Chillout till salu

Efter att ha funnits i Trelleborg i ett år ligger nu Chillouts alla tre restauranger – två i Malmö, en i Trelleborg – ute till försäljning. Krögaren Christian Dahlberg förklarar det bland annat med att han behöver mer tid till familjen.

Politiker stoppar miljardinvestering utanför Sydkusten

En miljardinvestering, ett 60-tal jobb och löfte om maxtak för elpriser – det var Kustvinds plan. Men det tog tvärstopp. Politikerna i både Trelleborg och Skurup säger nej, och ingenting verkar kunna få dem att ändra sig. I veckan är det många som velat läsa om hur det gick till när den kontroversiella storsatsningen utanför Beddingestrand körde fast.

Misstänkta tjuven: ”Är det jag?”

Vid två tillfällen fångades mannen på bild av vittnen när han stal katalysatorer. Båda gångerna hann han köra från brottsplatsen innan polisen hunnit fram. Till slut greps han i Trelleborgs hamn. I förhör ska han ha blivit visad bilderna som vittnen tagit på honom. Hans reaktion: ”Är det jag? Du kan visa ett annat foto. Om det finns tydligare, så erkänner jag”. Nu misstänks han för flera brott.

Ytterligare restaurang till salu

Även en restaurang på C B Friisgatan ligger ute till salu. Restaurangen, som serverar turkisk mat, öppnade i höstas. ”Jag tror det här är för tufft för oss”, säger krögaren Ergen Karaduman.

Julia EricssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.