Annons

Veckans snackisar: Bröllopsgård begärs i konkurs • Se filmen från Palmfestivalen • Kvinna bestulen på efterfest – förlorade 30 000 kr

Det var många som ville se de bästa bilderna och filmklippen och läsa ikapp hur det egentligen var på årets Palmfestival. Patienten som sökte vård för sin vaxpropp, men fick 14 andra diagnoser har också intresserat många av TA:s läsare. Här är snackisarna du inte vill missa.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 2 september 2023

Stallgården har ansökt om konkurs

TA har tidigare rapporterat om hur hårt pandemin drabbade eventföretagare på Söderslätt. Vissa företag har haft svårt att hämta sig, däribland Stallgården som nu har ansökt om konkurs. Bröllop är bokade för lång tid framöver, men nu är det oklart om festerna kommer kunna hållas. Ambitionen är att genomföra dem som är bokade i september, enligt konkursförvaltaren.

Vårdcentral satte anmärkningsvärt många diagnoser per patient

När Region Skåne granskade hur väl vissa vårdcentraler följer riktlinjer för journaldokumentation och registrering av diagnoser stack två vårdcentraler i Trelleborg ut. På Fagerängens vårdcentral fann man registrerade diagnoser som saknade underlag i journalerna och anmärkningsvärt många diagnoser per patient. Exempelvis fanns det en patient som sökte vård för vaxpropp, men fick 14 andra diagnoser.

Så såg årets Palmfestival ut

Annons

Vargtröjor, karuseller, Perikles, allsång och fest. Det var full fart under förra helgens Palmfestival. TA liverapporterade från vimlet på stan. Längtar du tillbaka?

Kvinna blev av med 30 000 kronor på efterfest

En kvinna i Trelleborg hade fest i sin lägenhet. Sedan märkte hon att hennes bankkort var borta och att pengar saknades på kontot. Kvinnan anmälde händelsen till polisen. I polisanmälan står det att tre män som var på efterfesten hade lånat kvinnans mobil för att välja vilken musik som skulle spelas. Senare upptäckte hon att de hade swishat två personer från hennes mobil samt gjort ett uttag från hennes konto. Sammanlagt blev hon av med 32 900 kronor.

Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons