Annons

Veckans snackisar: Besök ombord på katamaranen • Anderslövskatten som stjäl påskpynt • Porten som sprängdes i Trelleborg

Reportaget ombord på färjan Skane Jet. En katt som inte kan låta bli att plocka hem färgglada påskfjädrar i Anderslöv. Och explosionen vid ett flerfamiljshus. Det är några av veckans mest lästa artiklar på Trelleborgs Allehanda.
Trelleborg • Publicerad 8 april 2023
Katten Zack, reportage ombord på Skane Jet och en sprängd port på Borggården. Det var några av veckans mest lästa artiklar på Trelleborgs Allehanda.
Katten Zack, reportage ombord på Skane Jet och en sprängd port på Borggården. Det var några av veckans mest lästa artiklar på Trelleborgs Allehanda.

Följ med ombord på den nya färjan

Intresset för den nya färjan Skane jet som började trafikera sträckan mellan Trelleborg och Sassnitz under söndagen är stort. Trelleborgs Allehanda fick komma ombord och resultatet blev ett välläst reportage.

Katten Zack stjäl påskpynt från grannarna

Gerd Fredriksson i Anderslöv kände sig tvungen att be om ursäkt för sin katts räkning efter att han kommit hem med påskfjädrar som han uppenbarligen ”stulit” från någon granne. Nyheten om katten Zack blev inte bara en av Trelleborgs Allehandas mest lästa artiklar under veckan som gick utan spred sig även till radio och tv.

Explosion vid port till flerfamiljshus – fönster krossades

Annons

Sent på måndagskvällen ryckte räddningstjänst och polis ut till ett flerfamiljshus i centrala Trelleborg efter ett larm om en kraftig smäll. Det visade sig att en port till en trappuppgång på Borggården hade sprängts.

Både nationella bombskyddet och polisens tekniker skickades dit och polisen upprättade en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

Här saknas innehåll

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons