Annons

Veckans snackis: Pizzeria öppnar i gammal banklokal • Stort polispådrag i centrala Trelleborg • Öppet bråk i Moderaterna

Stort polispådrag i centrala Trelleborg, ny pizzeria i Anderslöv och bråk i Moderaterna. Här är de mest lästa nyheterna från veckan som gått.
Trelleborg • Publicerad 14 januari 2023
Bråk i moderaterna, ny pizzeria och polisinsats är det som trelleborgarna mest velat läsa om under den gångna veckan.
Bråk i moderaterna, ny pizzeria och polisinsats är det som trelleborgarna mest velat läsa om under den gångna veckan.Foto: Tomas Nyberg

Under måndagseftermiddagen var det ett stort polispådrag i centrala Trelleborg efter att polisen fått larm om ett misstänkt farligt föremål i ett flerfamiljshus på Järnvägsgatan. Ett område kring centralstationen spärrades av, nationella bombskyddet kallades in och boende fick evakuera sina lägenheter. Det misstänkta föremålet visade sig vara ofarligt, däremot påträffades vapen och narkotika. Två personer greps och kunde senare anhållas.

Närmare 700 000 kronor per år. Det är genomsnittslönen bland de anställda på Trelleborg AB. Det är därmed det företag i Trelleborgs kommun med högst snittlön till sina anställda.

Annons

Är Anderslövsborna sugna på pizza? Ja, kanske. Det var i alla fall väldigt många som ville läsa om Dara Said som kämpat med bygglov och renovering under ett års tid för att kunna öppna pizzeria i gamla banklokalen i Anderslöv.

Hamburgernördarna på sajten ”Burgerdudes” listar årligen Sveriges 100 bästa hamburgarhak. För andra året i rad fanns en restaurang i Trelleborg med på listan.

Diskussionerna om politikernas arvoden har fortsatt. Efter att före detta kommunalrådet Mikael Rubin (M) starkt kritiserat styrets beslut om arvoden slog Moderaternas ordförande i Trelleborg, Britta Brinck-Nehlin, tillbaka. ”Det Mikael säger är nonsens”, sade hon till TA tidigare i veckan. Sedan dess har saker hunnit hända. Under fredagen meddelade nämligen Ann Kajson Carlqvist (M) att hela arvodesprocessen ska göras om från början med orden ”Vi kan ha gjort fel”. Fortsättning följer.

Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons