Annons

Veckans snackis: ”Hej då snåla trelleborgare” – debatten om p-avgifterna vänder

Två läger har bildats när p-avgifterna fortsätter vara en av stans största snackisar även den här veckan.
Trelleborg • Publicerad 27 januari 2024
Parkeringsavgifterna har varit flitigt debatterade i veckan, och lär så förbli ett bra tag framöver.
Parkeringsavgifterna har varit flitigt debatterade i veckan, och lär så förbli ett bra tag framöver.Foto: Tomas Nyberg

Det har hunnit gå två veckor sedan TA rapporterade att de första skyltarna om att det kostar att parkera på kommunens mark i centrala Trelleborg hade kommit upp. Men fortfarande är ämnet hett debatterat, i TA Live, på TA:s insändarsidor och i sociala medier.

Den som följt den här frågan känner igen kritiken vid det här laget: P-avgifterna kommer ta död på centrumhandeln, kommunen skor sig på skattebetalarna och det är usel tajming när allt, som en Facebookanvändare uttrycker det, ”är dyrt och jävligt.”

Annons

Vissa verkar vara riktigt arga. Till exempel insändarskribenten Åke Larsson, som skriver:

”Att parkeringsavgifter ska ge bättre parkeringsmöjlighet är inte skitsnack – det är kvalificerat skitsnack”.

Men så här en vecka in i den senaste vågen av p-avgiftsdebatten verkar opinionsläget ha, om inte vänt, så åtminstone nyanserats. Det är inte ovanligt att stöta på åsikten att p-avgifter är precis vad den här staden behöver.

Det sistnämnda är något man inte helt sällan även stöter på i diverse Facebookgrupper numera.

”Jag parkerade igår, och så många lediga platser! Det var underbart och det kostade 3,20 kr. Hej då snåla trelleborgare, så det blir lättare för mig att parkera!” skriver en person i gruppen Gnäll i Trelleborg.

”Varför skall det vara gratis att parkera? Gator, p-platser behöver skottas, asfalteras, stenläggas, underhållas m.m. Dessutom sätter biltrafiken negativa avtryck i miljön!” skriver en annan.

Personen får medhåll:

”Ta bussen eller cykeln i stället. Allra bäst är att gå, men trelleborgaren vill helst köra ända in i entrén.”

Vilken sida som har övertaget i debatten är oklart. Men nåt som är säkert är att det lär vara ett samtalsämne i fikarummen ett tag till.

Annons

Att frågan är så flitigt debatterad är inte särskilt förvånande. Den har direkt påverkan på människors ekonomi och den är lätt att förstå. Dessutom kan det lätt bildas två läger i konflikten – de med bil, de utan – vilket så klart kan göda debatten. Eller som en person skriver på Facebook:

”Tycker att dom ska börja med att ta inträde till Valen för gående för annars blir det diskriminering.”

•••

Vill du veta vad det har snackats om mer i Trelleborg senaste veckan? Här är några av de mest lästa artiklarna på trelleborgsallehanda.se

Mandus ÖrarbäckSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons