Annons

Veckans snackis: Här tränar du billigast • Mor och son omvandlar butik • Kajson Carlqvist: ”Jag ändrar inget”

Första veckan på det nya året har nästan passerat. Den fortsatta debatten om politikernas arvoden är det som har lockat till mest läsning och stort engagemang i våra kommentarsfält. Här är de mest lästa artiklarna från veckan som gått.
Trelleborg • Publicerad 6 januari 2023
Träning, nygammal matbutik och politikerarvoden är det som engagerar TA:s läsare mest denna vecka.
Träning, nygammal matbutik och politikerarvoden är det som engagerar TA:s läsare mest denna vecka.Foto: Tomas Nyberg

New year, new me. Kan det vara så att många trelleborgare har antagit det klassiska nyårslöftet att komma i gång med träningen? Det skulle kunna vara en förklaring till det stora intresset för TA:s gymjämförelse. Även nyheten om att ett nytt PT-gym öppnar i centrala Trelleborg var det många som ville läsa. Fortfarande osäker på var du ska skaffa gymkort? Ta hjälp av vår guide.

Politikernas arvoden har fortsatt vara den stora snackisen. I TA Live, i våra kommentarsfält i sociala medier och på insändarsidorna fortsätter åsikterna rasa in. TA bevakade den demonstration som hölls utanför rådhuset förra fredagen. Samtidigt som den pågick satt kommunalråd Ann Kajson Carlqvist (M) i Rådhuset och arbetade. ”Vad ska jag säga om det? Det är väl bra om man engagerar sig”, var hennes kommentar till TA.

Annons

Bland Beddingeborna har det nog snackats en del om att de nu fått Ica-butik. Åsa Börjesson och sonen Fredrik Rosberg axlar rodret när Matöppet i Beddingestrand blir Ica Nära. ”Vi kände att vi ville göra något nytt och vända blad. Ibland behöver man en förändring och när vi hörde av oss till Ica visade det sig att de var intresserade”, berättar Åsa Börjesson.

Trelleborgs kommun planerar som bäst för en ny västlig ringväg över Tommarpsvägen. En väg som kommunen vill även ska tjänstgöra som hamnled. Nu har man fått EU-bidrag för planeringen av vägen, men de som äger mark längs sträckningen vägrar fortfarande sälja.

Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons