Annons

Veckans snackis: Förskolläraren Rosa rosad – överöst av trelleborgarnas kärlek

Förskolläraren Rosa Andersson fyllde i veckan 60 år.
Det uppmärksammades i ett större personporträtt i TA.
Kärleken lät inte vänta på sig.
Trelleborg • Publicerad 24 februari 2024
I veckan porträtterade TA Rosa Andersson som fyllde 60 år. Hon blev överöst av kärlekshälsningar.
I veckan porträtterade TA Rosa Andersson som fyllde 60 år. Hon blev överöst av kärlekshälsningar.Foto: Tomas Nyberg

Som förskollärare möter du många barn. Och föräldrar. Har du dessutom jobbat i många – många – år, blir det massor. Det betyder förstås inte per automatik att du bli omtyckt, rent av älskad. Men det tycks vara fallet när det gäller Rosa Andersson. Eller ska vi kalla henne ”den sjungande cyklisten”? Hon cyklar omkring tre mil om dagen och sjunger gärna högt med i låtarna som hon har i sina lurar.

I veckan fyllde hon 60 år och uppmärksammades i ett personporträtt på TA:s familjesidor. När artikeln delades på Facebook lät inte kärleken vänta på sig. Hundratals hjärtan-likes och massor av grattishälsningar har strömmat in. Och väldigt många har velat läsa om Rosa och hennes liv. Om du har missat kan du ta igen det här:

Annons

Väldigt läst och kommenterad har också vår granskning ”Den anmälda bostadsaffären” blivit. Nedan de två första delarna, övriga hittar du här.

Många reaktioner kom det även på sportens artikel om den nybildade fotbollsföreningen som har brutit sig loss från FC Trelleborg. Meningarna går isär om motivet bakom utbrytningen.

Och här är ytterligare några nyheter, och filmer, från veckan som har väckt uppmärksamhet.

Andreas WestergrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons