Annons

Veckans bild: Dramatisk vildsvinsjakt i centrum – ”Fick kasta mig åt sidan”

”Det är ett vildsvin!” utropade någon på Trelleborgs Allehandas redaktion och nästan samtliga medarbetares uppmärksamhet drog till parkeringen bakom Ångkvarnen.
Trelleborg • Publicerad 10 februari 2024 • Uppdaterad 12 februari 2024
Här syns vildsvinet kuta över parkeringen på Hamngatan. På (hyfsat) behörigt avstånd: polis, reporter Peter Ottosson och reporter Mandus Örarbäck.
Här syns vildsvinet kuta över parkeringen på Hamngatan. På (hyfsat) behörigt avstånd: polis, reporter Peter Ottosson och reporter Mandus Örarbäck.Foto: Jenny Isaksson

Reportrarna Mandus Örarbäck och Peter Ottosson fattade kamera och mobil och sprang ner på parkeringen för att fånga jakten och djuret på bild.

Klockan var strax efter 15.00 när TA fick nys om vildsvinsdramat. Då hade jakten redan varit i gång en stund efter att tullpersonal larmat polis om ett löst vildsvin i centrala Trelleborg.

Annons

Peter Ottosson följde vildsvinsjakten under cirka en timme.

– Det var en spännande dag på jobbet. Den här grisen ställde ju till en hel del tumult i trafiken. Det var bilar i bilkö som vevade ner rutan och undrade vad som hände. Folk stod på balkonger och ropade ”där är grisen!”. Det var inte många poliser inblandade men det tog ganska lång tid innan de fick död på grisen. Det är ju potentiellt farliga djur, så man får vara försiktig, berättar Peter som själv höll på att hamna i vägen för svinet.

Mitt under en intervju med kommunjägaren kom vildsvinet farandes från en innergård och hoppade mot avspärrningarna som satts upp på grund av det pågående fjärrvärmearbetet på Strandgatan.

– Då fick jag kasta mig åt sidan för att inte hamna mitt i grisens springväg.

Var du rädd?

– Jag hann inte tänka i situationen, men insåg strax efter att det här var ju potentiellt farligt.

Andra nyheter som har engagerat TA:s läsare i veckan:

Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons