Annons

Vd försvarar spritinköp

Trelleborgshems vd Kent Jönsson ser inget problem i att hyresgästerna betalade för spriten under Köpenhamnsresan.
– Det var ju inte tal om några mängder på något sätt, säger han.
Trelleborg • Publicerad 14 december 2011
Rutger Persson.
Rutger Persson.Foto: 
Kent Jönsson
Kent JönssonFoto: Claes Nyberg

Trelleborgshem hade tre deltagare med på resan. Förutom Kent Jönsson även administrativa chefen Pia Jönsson och den då tillförordnade ordföranden Gerd Klein (S). För bolagets del kostade restaurangbesöket 2 589 kronor.

I en bilaga till Trelleborgshems representationspolicy står att måltider vid intern representation högst får kosta 90 kronor per person, men enligt Kent Jönsson anger det beloppet endast det som är skattefritt. Resten får bolaget stå för själv.

Annons

– Det finns ingen övre gräns för vad vi får spendera, säger han.

Kent Jönsson tycker inte att kostnaderna i samband med restaurangbesöket är anmärkningsvärda.

– Vi måste ges möjlighet att äta tillsammans när vi är ute. I Köpenhamn är det ju också en lite annan prisnivå, säger han.

I motsats till reglerna i Trelleborgs kommun finns det i Trelleborgshem ingen policy vad gäller alkohol i samband med representation. Men i regel är det öl och vin som gäller, och kanske någon nubbe, uppger Kent Jönsson.

Hur ser du på att hyresgästerna betalar för spriten när ni är på restaurang?

– Jag ser inget problem i att någon tar en avec, det gör jag inte. Men är det mer än så ska man självfallet betala det själv.

Rutger Persson, vd för Östersjöterminalen, åkte tillsammans med S-politikern Sven Lindkvist. Rutger Persson säger att det inte finns någon policy för bolaget vad gäller spritintag, och inte heller för kostnader i samband med måltider. Han tycker att resan som helhet var en normal representationsresa, som inte stack ut på något sätt. Rutger Persson påpekar att han inte drack någon starksprit på restaurangen.

Vad tycker du om att andra gjorde det och skrev upp det på skattebetalarna?

– Det kan inte jag ha någon åsikt om. Det är inte viktigt vad jag tycker i sammanhanget.

Maria Sällberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons