Annons

Vattnet stiger på Söderslätt

Marken var vattendränkt redan. Sedan kom snön, som dessutom smälte. Runt om på Söderslätt står vattensamlingar där regnmolnen speglar sig. Åar och bäckar forsar fram fem gånger så breda som annars. Källare vattenfylls.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2002

BILD: TOMAS NYBERG - I går kväll stod det en halv meter i källaren, berättar Karin Arildsson i Gislöv. När jag sedan kom upp i morse var vattendjupet 1,2 meter. Trelleborgs Räddningstjänst var ute och hjälpte henne länspumpa källaren. Problemet var att vattnet sprutade in där tre bultar gick genom väggen. - Jag hade inget viktigt i källaren, säger Karin Arildsson. Jag hade bara en hylla där. Överallt står vattnet högt. Hästhagar ser ut som fiskdammar och de flesta låglänta partier är vattenfyllda. Markvägar är överspolade på många håll. Dalköpingeån är nästan femtio meter bred där den svämmat över som värst, till exempel inne i Gislövs by. Inne i Dalköpinge börjar ån bryta igenom sina bräddar. Enligt SMHI kommer det mer regn även om mängderna i ska vara så stora.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons