Annons

Vattensporter vann juryns hjärta

Med vattensporter som turistmagnet vann Rita Kunickaite, Alexander Zakrzewski och Anton Gaute pris för bästa projekt på turismlinjen vid Östra Grevie folkhögskola.
Trelleborg • Publicerad 31 maj 2012
Turismstudenterna Rita Kunickaite, Alexander Zakrzewski och Anton Gaute belönades med prispengar för sitt projekt om vattensporter.
Turismstudenterna Rita Kunickaite, Alexander Zakrzewski och Anton Gaute belönades med prispengar för sitt projekt om vattensporter.Foto: 

Vattenskidor och vindsurfing längs sydkusten. Det konceptet kammade på onsdagen hem segern i tävlingen bland eleverna som tar examen från turismlinjen på Östra Grevie folkhögskola. Fyra grupper med totalt 16 personer deltog i kampen. Vinnarna, som belönades med prispengar korades av en jury bestående av representanter från Söderslättskommunerna och folkhögskolan.

– Alla gruppers projekt höll väldigt hög kvalitet, några ville satsa på ett vattenland och andra ville lyfta fram lokalproducerad mat. Men gruppen som vann hade bästa helheten. Juryn betonade att vattensporter kan genomföras året runt på Söderslätt, säger ämnesläraren Birgitta Schlegel.

Annons

Eleverna presenterade sina projekt i broschyrer och på hemsidor. Undervisningen började i november förra året och har skett helt på engelska.

– Det kommer att bli en liknande undervisning för eleverna som börjar till hösten. Då kommer vi att arbeta med turism i en större region som också inkluderar Danmark och norra Tyskland, säger Birgitta Schlegel.

Enligt henne har cirka 65 personer sökt till höstterminens turismutbildning. Av dem är 50 kallade till intervju varav 18 kommer att antas.

– Det är kul att utbildningen är populär. Arbetsmarknaden ser bra ut, mellan 85 och 90 procent får jobb när de är klara, säger Birgitta Schlegel.

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons