Vattenkrig urartade - student dömd för misshandel

Under studentveckan urartade ett vattenkrig mellan två elever på Söderslättsgymnasiet. En tjej blev sparkad, nedbrottad på marken och fick fingrar tryckta i nacken. Nu har en 20-årig kille dömts av tingsrätten för misshandel.
Trelleborg • Publicerad 5 februari 2014

Ungdomarna hade slutat skolan och tillbringade dagen i Stadsparken där de bland annat hade vattenkrig. Enligt domen ska 20-åringen ha sparkat tjejen på benet. En stund efter det sprutade hon vatten på 20-åringen som då ska ha brottat ner henne på marken och tryckt sina fingrar i nacken på henne vilket ska ha gjort väldigt ont.

Någon dag efter händelsen hade hon fortfarande ont i benet och svårt att stödja på det. Dessutom hade hon besvär från nacken och uppsökte därför läkare som kunde konstatera att hon hade ett blåmärke på benet och en svullnad i nacken.

20-åringen har erkänt att han sparkade tjejen efter att de skojbrottats men menar att det var en del i leken och att han försökt be om ursäkt efteråt. Han har däremot nekat till att han brottat ner henne men en annan elev vittnade om hur han satt gränsle över tjejen och tryckte fingrarna i nacken på henne under ett par minuter.

20-åringen ska även ha gjort sig skyldig till ett fall av olovlig körning och dömdes av tingsrätten till skyddstillsyn. Han ska även betala skadestånd till tjejen med 7 000 kronor.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.