Västra industriområdet ska snyggas upp

I ett samarbete mellan tekniska nämnden, samhällsbyggnadsnämnden och Trelleborg Utvecklingsbolag ska Västra industriområdet få en ansiktslyftning. Meningen är att området ska bli snyggare och fungera bättre.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2014
Foto: 

- Hedvägen blir ju på sätt och vis finentrén till Trelleborg så det måste se snyggt ut, menar Bert Ekstrand (FP), ordförande i Utvecklingsbolagets styrelse.

Vad det handlar om är bland annat att göra det tydligt var gränsen mellan gata och tomt går.

- Nu finns det på många ställen en remsa som ligger mellan gata och staket eller stängsel på området. Där växer det ogräs, där ligger det skräp och där står det bilar parkerade på ett olämpligt sätt, säger Bert Ekstrand.

Bakgrunden till uppsnyggningsprojektet är krav från företagarna, enligt Bert Ekstrand.

- Bland annat var det en företagare från en annan kommun som var och tittade på en tomt, men som sade att det måste bli snyggare på området innan en flytt var tänkbar, säger han.

Meningen är att uppsnyggningen ska genomföras under våren i år.

LÄS MER:

Artikeln är en del av näringslivsspecialen om Västra industriområdet i tisdagens TA. Läs mer i e-tidningen: http://eta.trelleborgsallehanda.se

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.