Annons

Västervångs kolonier räddade

Kommunstyrelsen i Trelleborg beslöt på sitt sammanträde i torsdag att föreslå att kommunen ska köpa in Västervångs koloniområde.
Trelleborg • Publicerad 28 maj 2004
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Avsikten är att teckna nya arrendeavtal med kolonisterna på området. - Vi är jätteglada, säger Vivi Risberg, som haft sin kolonilott på området i 24 år. Nu kan man sätta i gång och jobba ordentligt igen. Enligt Vivi Risberg är det många som mer eller mindre gett upp efter att de fick beskedet av förre ägaren att de var uppsagda. - Många har mist lusten, säger hon. Det har varit en nervpress. Men i går var det bara glada miner på koloniområdet efter beskedet att kommunen tar över som markägare. Enligt köpeavtalet betalar kommunen 734 700 kronor för området. Det motsvarar 50 kronor per kvadratmeter. I beslutet sägs det att syftet är att fortsätta utnyttja området för kolonier. - Om det blir aktuellt att göra om planen så att området läggs ut som kolonier istället för som i dag industrimark är inte klart, säger Rutger Persson. Men det råder politisk enighet i kommunstyrelsen om att området ska fortsätta att vara koloniområde i vilket fall som helst. De nya arrendekontrakten som tecknas på Västervång ska vara i enlighet med kommunens övriga kolonikontrakt. En som inte varit kolonist på området så länge, men ändå är nöjd med beslutet är Christer Lundquist. - Jag har varit här i tre, fyra år, säger han. Nu kan man ju börja ta i lite igen, efter det här beskedet. Det är ju ett mysigt område och det är bra att det får vara kvar.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons