Annons

Västerjärsbor i grilltagen

Grillning och växt- och barnloppis bjöds det på i Albäcksskogen på söndagen. Det var villaföreningen Västerjärsborna som hade premiär för en nysatsning.
Trelleborg • Publicerad 13 maj 2012
Daniel Persson studerar hur Hanna Olsson, Tilde Lienau och Eva Jacobsson grillar på Västersjärsbornas premiärloppis i Albäck.Foto: Tomas Nyberg

– Vi har haft garageloppis då medlemmarna satt ut bord längs Stavstensvägen tidigare, berättar ordförande Daniel Persson. Men det här är första gången vi har växt- och barnloppis i Albäck.

Daniel Persson säger att meningen är att göra loppisen i Albäck till en årlig tillställning.

Annons

– Det är många som är intresserade av växter, säger han. Och vi vill gärna locka de yngre medlemmarna att vara med på föreningens aktiviteter, så då tyckte vi att en barnloppis passade bra.

I föreningen är småbåtshamnens framtid en stor fråga just nu.

– Vi har många medlemmar som har sina båtar där, säger Daniel Persson.

En annan fråga är vad som händer när den nya infarten till Trelleborg från Maglarpsrondellen till Hedvägens förlängning öppnar. Västerjärsborna hoppas och tror att en hel del av trafiken på Västra infarten ska välja den vägen istället.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons