Annons

Väståkra på bronsplats i Teknikåttan

Eleverna i klass 8A på Väståkraskolan kom trea i regionfinalen i Teknikåttan som avgjordes på Lunds tekniska högskola under torsdagen.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2012
Eleverna i klass 8A på Väståkraskolan tävlade bland annat i momentet bollkedjan. Per Warfvinge och Elin Östman från LTH ingick i tävlingsjuryn.
Eleverna i klass 8A på Väståkraskolan tävlade bland annat i momentet bollkedjan. Per Warfvinge och Elin Östman från LTH ingick i tävlingsjuryn.Foto: Mats Nygren

Under dagen tävlade klassen från Anderslöv i olika grenar mot tre andra skolor. Bland annat i något som heter bollkedjan. Klasserna hade fått bygga egna maskiner där fem golfbollar via dominoeffekten skulle sättas i rörelse med hjälp av bland annat hävarm och pendelrörelse. Men Väståkraskolans konstruktion fungerade inte riktigt som planerat.

- Det gick inte så bra. Där misslyckades vi lite, säger Emma Ingvarsson.

Annons

Ett annat moment var frågor om uppfinningar, teknik och vetenskap. Bland annat fick eleverna frågan om hur många chokladbollar som kunde bakas om man hade en given mängd ingredienser.

- Där förlorade vi med två poäng och gick inte till final, säger Emma Ingvarsson.

Regionfinalen vanns av Kungsgårdsskolan från Ängelholm. Tredjeplatsen för Väståkraskolan gav klassen en check på 2 500 kronor.

- Vi ska nog spara pengarna till en klassresa, säger Emma Ingvarsson.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons