Väska stängde delar av Sturup

Trelleborg • Publicerad 23 juli 2005

STURUP. En misstänkt handbagageväska fick polisen att spärra av delar av Sturups flygplats under fredagskvällen. Det var vid 18.30-tiden som den övergivna kabinväskan upptäcktes utanför flygplatsens huvudingång.

Delar av flygplatsen spärrades då av. När polisens bombtekniker anlände till platsen utökades avspärrningen. Under en dryg halvtimme kunde ingen röra sig ut eller in i flygplatshallen. Passagerare som befann sig inne i vänthallen dirigerades in i utrikeshallen.

Vid 21.30-tiden fördes väskan av polisens tekniker till Malmö för vidare undersökning och röntgen.

Även flygtrafiken påverkades, dock i mindre omfattning. Passagerarna i ett Malmö Aviation-plan från Bromma fick stanna i planet efter landning tills dess att avspärrningarna hävdes igen.

– Det rörde sig om knappt fem minuter efter det att planet landat, säger Max Viebke, jourhavande säkerhetschef på Sturup.

Vid 23-tiden kunde polisens tekniker konstatera att det bara rörde sig om en kvarglömd väska med kläder i.

Louise Voll Ercolino

0410-545 41

louise.voll.ercolino@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.