Annons

Vårsol och vänstervind på första maj

Socialdemokraterna känner vind i seglen "supervalåret" 2014. I sitt 1 maj-tal i Trelleborg utlovade riksdagsledamoten Jenny Nilsson ett slut på långtidsarbetslösheten bland unga om S vinner valet.
Trelleborg • Publicerad 1 maj 2014
Riksdagsledamoten Jenny Nilsson (S) utlovade ett slut för långtidsarbetslöshet för unga.
Riksdagsledamoten Jenny Nilsson (S) utlovade ett slut för långtidsarbetslöshet för unga.Foto: Foto: Tom Wall

Solen sken frikostigt när Söderslätts Musikkår slog in takten till årets demonstrationståg genom centrala Trelleborg, åtföljda av mellan 150 och 200 demonstranter. Målet var som vanligt Stadsparken, där en familjedag med korvgrillning och ansiktsmålning väntade.

Flera talare avlöste varann, och ordföranden i Trelleborgs SSU:s Frida Andersson var en av dem som uppehöll sig mycket kring årets tema "ingen ung utan jobb".

Annons

Vårdpolitiken var också en fråga som väckte den stora publikens engagemang och applåder.

- Stoppa nerskärningarna i vården, anställ 2 000 personer de närmaste åren, öppna fler vårdplatser och vårdcentraler och ha akutmottagning på alla sjukhus, krävde Catherine Persson, oppositionsråd i Trelleborg.

Huvudtalare var Jenny Nilsson (S), riksdagsledamot från Halmstad.

- Vinner socialdemokraterna i höst gör vi långtidsarbetslösheten omöjlig för de unga, lovade hon, och hänvisade till kraftfulla insatser innan 90-dagarsgränsen för arbetslöshet passerats.

I fokus var naturligtvis även det stundande EU-valet, och där liksom i höstens val till kommuner, landsting och riksdag hoppas Jenny Nilsson på maktskifte. Facit efter åtta år av borgerligt styre i Sverige är beklämmande, menar hon:

- Arbetslösheten steg, skolresultaten sjönk och välfärden brast. Men man sänkte skatterna, sammanfattade Jenny Nilsson oimponerat.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons