Annons

Varsel om tågstrejk skjuts upp

Fackförbundet Seko har beslutat att skjuta upp det stundande strejkvarslet till till måndag klockan 15.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 11 maj 2023
Varslet om tågstrejk skjuts upp till på måndag. Det är då framför allt Öresundstågen som berörs.
Varslet om tågstrejk skjuts upp till på måndag. Det är då framför allt Öresundstågen som berörs.Foto: Johan Nilsson/TT

På torsdagseftermiddagen skulle det första steget i tågstrejken ha inletts. Då var planen att en stor del av lokförarna som kör Öresundstågen skulle ha lagt ner arbetet.

Men på torsdagsförmiddagen meddelade Seko, Service- och kommunikationsfackets förbundsstyrelse, att man på uppmaning av sina medlemmar skjuter upp strejkvarslet till på måndag klockan 15.

Annons

Sekos bedömningen är att det fortfarande finns utrymme att förhandla, skriver man i ett pressmeddelande. Vidare att: ”Frågorna det förhandlas om är komplexa och alla parter bedömer att mer tid skulle kunna lösa upp knutar”.

Förhandlingarna rör bland annat schemafrågor där facket krävt bättre framförhållning.

I och med beslutet skjuts även de andra två stegen i varslet fram. Steg två inleds den 19 maj och steg tre den 22 maj om ingen uppgörelse har nåtts innan dess.

Andreas WestergrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons