Annons

Värnhems trafikskola, Mikael Persson.

Trelleborg • Publicerad 12 juli 2011
Korsningen Hedvägen - Tommarpsvägen
Korsningen Hedvägen - TommarpsvägenFoto: Tomas Nyberg
Mikael Persson, Värnhems trafikskola
Mikael Persson, Värnhems trafikskolaFoto: Claes Nyberg

4. Korsningen Hedvägen - Tommarpsvägen. Den som kör ut från Tommarpsvägen och svänger vänster in på Hedvägen har väjningsplikt och ska därmed släppa fram mötande och bilister som svänger höger. Vid rusningstrafik är det svårt att ta sig ut på Hedvägen och många chansar vilket innebär att olycksrisken är stor.

5. Korsningen Hedvägen - X, vid Kunskapsskolan. Gatan från polishuset rakt upp mot kunskapsskolan förbi gummit, där den gatan tar slut och korsar hedvägen.

Här korsas en mindre och en större huvudled. Föraren som kommer på den mindre huvudleden har väjningsplikt, men det är lätt att tro att den som befinner sig på en huvudled inte ska behöva väja. Egentligen bör här finnas ett märke som visar att huvudled upphör, men ett sådant saknas. Därför kommer märket med väjningsplikt abrupt för många och risken för olyckor ökar.

Louise Cronholm
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons