Världsliga slag-dängor i Köp-mannagården

Under måndagskvällen fylldes Köpmannagården med bitterljuv nostalgi när orkestern Mundofolk bjöd på klassiska schlagers som "Volare" och "Que sera, sera".
Trelleborg • Publicerad 12 juli 2005

– Det är en underbar kväll, kanske lite väl underbar för att gå på konsert, säger gitarristen och sångaren Victor Salazar i Mundofolk, och skrattar.

Publiken som tagit sig till Köpmannagården under måndagskvällen var nämligen ganska fåtalig.

– Men vi som är här ska göra en resa i musik med låtar som under en viss period nådde fram till nästan alla länder i Amerika och Europa, fortsatte Victor Salazar.

Perioden var 50 och 60-tal och låtarna var klassiska schlagers som "Que sera, sera", "Volare" och "Amor, amor". Och visst manade låtarna fram bilder av vattenkammade herrar med smal slips och Cary Grant-leende som världsvant drog ut stolen för sin blonderade dam och sedan beställde Dry Martini med bara en blick till kyparen.

Men Mundofolk, som betyder världsfolk på spanska, gör mer än schlagers.

– Vi spelar folkmusik från hela världen, både sydamerikansk, europeisk och asiatisk, säger Oscar Salazar, som utgör den andra brorshalvan i Mundofolk.

Förutom han och hans bror Victor, finns också hans son André Salazar samt Jonas Svensson med i kärntruppen.

– Men vi plockar in musiker från alla möjliga länder i alla möjliga åldrar, lite beroende på var vi ska spela, egentligen är vi runt 20 musiker, säger Oscar Salazar

Åsa Meierkord

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.