Annons

Världsbokdagen firades i Trelleborg

Världsbokdagen uppmärksammades i Trelleborg på tisdagen. På biblioteket ordnades en bokutställning medan Söderslätts bok och papper passade på att sälja barn- och ungdomsböcker till reducerade priser.
Trelleborg • Publicerad 23 april 2002

- Vi vill slå ett slag för barn- och ungdomslitteraturen. Därför ger vi 20 procents rabatt på dessa böcker under Världsbokdagen. Allra populärast just nu är Astrid Lindgrens berättelser. Sedan hennes död har intresset för hennes böcker varit på topp, säger Anders Löfberg, chef för Söderslätts bok och papper. Han säger även att de fyra delar som hittills kommit ut om den magiske pojkhjälten Harry Potter är bland de mest efterfrågade barn- och ungdomsböckerna. - Egentligen kunde vi gjort en större satsning i samband med Världsbokdagen, till exempel med ett författarskap. Detta får kompenseras när vi bjuder in författare till våra litterära evenemang i samband med "Sköna måndag", ett projekt som ligger nere för tillfället, säger bibliotekschefen Christian Gisselquist. Istället för evenemang valde biblioteket att bjuda på en bokutställning. Personalen hade ställt ut bokvagnar och hyllor som var proppfulla med böcker, både nyutgivna och klassiker. - Genom den här stormskyltningen vill vi ge lästips, både till fack- och skönlitteratur, säger Gisselquist.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons