Vargskrämma intar fårhagen

När det ryktades om en varg på Söderslätt ville Berit Ingvarsson göra något åt saken.
Trelleborg • Publicerad 24 oktober 2012
"Vi ville sätta ut något som trasslar och fladdrar och som kanske kan skrämma bort vargen. Sen har jag ingen aning om ifall det har fungerat eller inte, men vargen har ju inte synts till," säger Berit Ingvarsson
"Vi ville sätta ut något som trasslar och fladdrar och som kanske kan skrämma bort vargen. Sen har jag ingen aning om ifall det har fungerat eller inte, men vargen har ju inte synts till," säger Berit IngvarssonFoto: Claes Nyberg

Tillsammans med fårens ägare placerade hon ut en vargskrämma i hagen på nya våtmarken norr om väg 9 strax öster om Smygehamn.

En av vargskrämmorna är en gammal fågelskrämma med en bjällra. Resten består av plastsäckar.

– Vi ville sätta ut något som trasslar och fladdrar och som kanske kan skrämma bort vargen. Sen har jag ingen aning om ifall det har fungerat eller inte, men vargen har ju inte synts till, säger Berit Ingvarsson.

Madeleine Gripsten
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.