Annons

Vargskinn stals från Trelleborgen

Ett vargskinn har stulits från Trelleborgen. När personalen kom till borgen i fredags morse var skinnet som suttit fastsurrat på en vägg borta.
Trelleborg • Publicerad 22 juli 2002
Linda Mårtensson. BILD: MÅRTEN SVEMARK
Linda Mårtensson. BILD: MÅRTEN SVEMARKFoto: 

Linda Mårtensson. BILD: MÅRTEN SVEMARK Om det försvann under öppningstid i torsdags eller om någon tagit sig in i borgen under natten vet man inte. - Det täcker en del av en vägg så jag såg direkt när jag kom på morgonen att det var borta, säger Linda Mårtensson som arbetar i det lilla kaféet och butiken på Trelleborgen. Det fanns inga brytmärken på varken dörren eller låset men Linda Mårtensson har svårt att tänka sig att någon lyckats stjäla skinnet när hon och hennes kollega befunnit sig i den lilla lokalen. - Är vi i butiken så har vi ett fönster in till det rum där vargskinnet satt så vi borde ha märkt något och det är öppet så man hör allt. För att nå upp där vargskinnet satt fastsurrat måste man klättra upp på bänkarna. Det var surrat med kopia av sentråd som är väldigt starkt och det fanns inga rester kvar så de har nog inte skurit ner det. Linda Mårtensson första tanke var att någon från museet av någon anledning hade lånat skinnet utan hennes vetskap men det var ingen där som hade tagit det och de kunde konstatera att det helt enkelt stulits. Det är första gången vad Linda Mårtensson vet som Trelleborgen har drabbats av stöld av föremål som tillhör borgen. Visserligen var vargskinnet inte speciellt dyrt men hon tycker ändå att det känns snopet att någon stulit det. Det var ett helt skinn med både huvud och fötter från en Sibirisk varg. Hade det varit från en svensk varg hade det varit betydligt mer värdefullt. - Det är lite fräckt gjort. Särskilt om det skett när vi har varit här, menar Linda som tycker att både övervakning och lås till muséebutiken borde vara tillräcklig.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons