Annons

Vargfotografen: Jag fick gåshud

Tobias Idestrand har sett vargen. Han har sett den med egna ögon och dessutom genom en kameralins.– Jag fick gåshud, säger Tobias Idestrand.
Trelleborg • Publicerad 13 december 2012
Varg på Söderslätt. På onsdagsmorgonen fotograferades vargen på en åker utanför Stora Beddinge. Vid lunchtid fann länsstyrelsens experter vargspillning i närheten.
Varg på Söderslätt. På onsdagsmorgonen fotograferades vargen på en åker utanför Stora Beddinge. Vid lunchtid fann länsstyrelsens experter vargspillning i närheten.Foto: Tobias Idestrand
Avtryck efter en vargtass i snön. Bredvid en snusdosa.
Avtryck efter en vargtass i snön. Bredvid en snusdosa.Foto: 

Han sitter vid matbordet och visar det tiotal bilder som han har på vargen. En efter en syns den brungrå varelsen på skärmen.

– Det är så mycket känslor. Det är få förunnat att se en varg.

Annons

Tobias Idestrand är fortfarande upprymd när han berättar. Han är från Norrbotten och har tidigare endast hört en varg yla på avstånd.

Efter bara några år som bosatt i Stora Beddinge fick han på onsdagsmorgonen syn på ett vargliknande djur genom ena fönstret.

– Det var helt underbart. Jag fick gåshud, säger Tobias Idestrand. Samma tusendels sekund som jag såg den så visste jag. En hund och en varg, det är två helt olika varelser.

Tidigare har vittnen berättat om en mager varg på Söderslätt.

– Det här var ett rejält djur. Väldigt majestätisk i sina rörelser, det syns vem som är chefen på åkern.

Tobias Idestrand betraktade vargen under fyra minuter innan den försvann runt granngården. Han följde efter med bilen, då var vargen borta.

Hemma igen ringde han länsstyrelsen.

– Jag är djur- och naturintresserad och känner till vikten av att länsstyrelsen får in DNA.

Tobias Idestrand hoppas få se vargen igen och under onsdagen riktade han många gånger blickarna ut mot åkern, men vargen syntes inte till.

– Jag hoppas att vargen kan bilda revir utan att den blir jagad eller utsatt för skyddsjakt. Tyvärr finns det inte så mycket natur här och det är mycket trafik och folk med bössor.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons