Annons

Vargavinter på Söderslätt

Rapporterna om en varg på Söderslätt strömmar in. Men det finns bara två bildsekvenser där det är säkerställt att det handlar om varg.
Trelleborg • Publicerad 13 december 2012
Foto: 
Unik bild. Enda bildsekvensen på Söderslättsvargen togs på onsdagsmorgonen när vargen befann sig vid Stora Beddinge.
Unik bild. Enda bildsekvensen på Söderslättsvargen togs på onsdagsmorgonen när vargen befann sig vid Stora Beddinge.Foto: Tobias Idestrand

Trelleborgs Allehanda har fått in flera vittnesuppgifter om möten med vargar. Tobias Idestrand tog unika bilder i Stora Beddinge vid 8.30 i onsdags och kort därpå filmades vargen av en läsare. Det är de enda bilderna på en skånsk varg som länsstyrelsen granskat och där det kunnat konstateras att det handlar om en varg.

Så fort Nils Carlsson på länsstyrelsen fick se Tobias Idestrands bilder visste han att det var en varg. När han får se de rörliga bilderna på vargen, som ligger ute på trelleborgsallehanda.se, vet han att det handlar om samma varg.

Annons

– Bara utifrån videosekvensen kan jag inte säga att det är en varg, så svårt är det. Men eftersom jag spårade vargen vet jag precis var det är och att det är en varg, säger Nils Carlsson som är handläggare i rovdjursfrågor.

Utan snön hade inte vargen varit möjlig att spåra och därmed hade inte spillningen hittats. Spillningen, full med päls och gamla benbitar, som skickats iväg för analys kommer att ge länsstyrelsen viktiga svar om vargen. Analysen beräknas bli klar efter julhelgen.

Nils Carlsson väntar sig nu få in en rad vargrapporter.

– Så blir det alltid när det står om det i tidningarna. Hundar, rävar, rådjur – allt kommer att tas för varg nu, befarar Nils Carlsson.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons