Annons

Varför var du i Almedalen?

Catharina Holmström, vd för Sawi byggnads AB i Trelleborg besökte politikerveckan i Almedalen på tisdagen.
Trelleborg • Publicerad 5 juli 2011
Foto: Sawi Byggnads AB

Varför var du i Almedalen?

– Jag är engagerad i Byggcheferna, som är en branschförening under Ledarna. Jag deltog i en debatt som handlade om mutor och korruption i byggbranschen.

Annons

Hur vanligt är det?

– Vi har gjort en byggchefsbarometer, en undersökning som visar att det förekommer ganska mycket fusk och olika erbjudanden för att få egna fördelar. Det var resultatet kring den undersökningen som vi diskuterade under seminariet.

Är det ett stort problem tycker du?

– Jag upplever att det minskat, i alla fall vad gäller svartarbete. En snickare jag pratade med nyligen har också den uppfattningen och det är positivt. Sen är det klart att det förekommer, händelserna i Göteborgs kommun har ju varit uppmärksammade. Det är jätteviktigt att detta kommer upp i ljuset.

Hur är det i Almedalen?

– Det är jättemycket folk och en mysig stad med trevlig atmosfär. Jag hoppas jag får tid att gå på lite seminarier också, jag åker tillbaka till Trelleborg på torsdag.

Du är ganska ny som vd för Sawi, eller hur?

– Jag började i mitten av maj efter att Bengt Samnegård bestämt sig för att dra sig tillbaka. Jag kommer närmast från Nimab.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons