Annons

Vårens teaterprogram klart

Vårens teaterprogram i Trelleborg är spikat. Tre fartfyllda komedier spelas på Grand med flera kända namn på rollistan.
Trelleborg • Publicerad 17 januari 2002

- Vi hoppas locka många besökare genom det här valet av pjäser, säger Ulf Persson, ordförande i Trelleborgs teaterförening.

Annons

Han har själv en förkärlek för dessa kvicka och komiska skådespel.

Torsdagen 7 februari klockan 19 spelas Färdknäpp, en komedi av Willy Russel, författare till pjäserna Blodsbröder och Timmarna med Rita.

Föreställningen ges av Nya Skånska Teatern. Medverkar gör Kajsa Bramsvik, Mats Olausson, Nina Jemth och Pelle Öhlund.

Komedin handlar om hur det är att ha kommit "halvvägs" i livet. Med ironi visas hur det är att drabbas av 40-årskris.

Hela sjukan av engelsmannen Eric Chappel beskrivs som en galen sjukhusfars. Den visas söndagen 17 mars klockan 19. Många har säkert sett glimtar av denna fars som TV-serie. Föreställningen har, enligt pressmeddelandet, "hög kändisfaktor samt stor risk för ett anfall av akut skrattkramp". Det är Björn Gustafsson, Ulf Brunnberg och Figge Norling.

Sista föreställningen i vår blir Henning Mankells Svarte Petter, en svart komedi om hur det är att vinna en massa pengar, och hur girigheten kan styra människan.

Föreställningen ges i regi av Regionteatern Blekinge-Kronoberg onsdagen 10 april klockan 19. Före föreställningen, klockan 19, håller teaterföreningen årsmöte.

Föreningen beger sig också på en bussresa till Göteborg, för att se Barberaren i Sevilla av Rossini.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons