Annons

Våren kom haltande in i St Nicolai kyrka

Söderslätts musikkår tillsammans med St Nicolai kyrkokör och solisten Jörgen Tånnander. På söndagen musicerade de in våren i St Nicolai kyrka.
Trelleborg • Publicerad 15 mars 2010
Foto: 
Jörgen Tånnander framförde Amazing grace på krycka i gårdagskvällens vårkonsert.
Jörgen Tånnander framförde Amazing grace på krycka i gårdagskvällens vårkonsert.Foto: 

TRELLEBORG. Vårkonserten är en tradition som funnits med samma upplägg i åtminstone 7-8 år, berättar Michael Nordberg, musikkårens dirigent.

– Det här är en av de större konserterna för oss under året. Det ligger mycket jobb bakom, säger han.

Annons

På programmet stod bland annat kvicka Tiko-tiko, stämningsfulla Hallelujah av Leonard Cohen och bombastiska Carmina Burana.

Under de senaste åren har ensemblen frontat konserten med en instrumentalsolist. I år var det flöjtisten Jörgen Tånnander, uppväxt i Skanör och bosatt i Malmö. Han visade att han inte bara behärskar musikinstrument utan även en krycka från Region Skåne.

– Jag har varit utsatt för en del olyckor. Läkaren sa att om du kan spela Gånglåt från Äppelbo så kan du kasta kryckan sen, säger Jörgen Tånnander.

Johan Silfversten Bergman
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons