Annons

Vårdnämnd vill ha fler LSS-platser

Behovet av fler LSS-platser ökar. Det bekräftar vård- och omsorgsnämnden som nu ger uttryck för önskemålet att bygga ett nytt LSS-boende bakom Östergården.
Trelleborg • Publicerad 13 december 2007

Tidigare har TA berättat om den växande efterfrågan av LSS-platser, enligt Lagen om särskilt stöd.

Ett steg framåt tas nu när Trelleborgshem håller på att undersöka möjligheterna ett uppföra ett hus strax norr om Östergården, för att där ge plats åt åtminstone sex gruppboende-platser.

Annons

– En del av den cirka 8 000 kvadratmeter stora tomten i närheten av Östergården kan bli plats åt LSS-boendet, bekräftar socialchefen Karin Cederholm.

I en skrivelse, daterad 4 december, till vård- och omsorgsnämnden understryker Hildegun Vollert, som är verksamhetshcef på socialförvaltningen, att det finns ett önskemål: "Behovet av LSS-insatser ökar kontinuerligt", skriver hon och påpekar att det för närvarande finns tolv beslut om bostad enligt LSS som ej är verkställda. Sex av dessa är beslut om servicebostad och de övriga gäller gruppbostäder.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons