Annons

Vårdelever åker till ungdomsriksdag

Nu ska ungdomarna få säga sitt. Under fredagen reser över 300 elever från hela Sverige till Stockholm för att sitta med i Ungdomens riksdag. Ett sätt att ge eleverna insyn i det politiska arbetet och få dem intresserade.
Trelleborg • Publicerad 14 mars 2002

Talla Chahin, Jonas Alm och Sophie Byreing. BILD: MARK HANLON - Målet är att väcka ett engagemang, säger Ronnie Greko, som är ansvarig lärare för representanterna från Vårdgymnasiet i Trelleborg. Talla Chahin, Jonas Alm och Sophie Byreing - som valts av klasskamraterna att få åka - tror att ointresset bland ungdomar helt enkelt handlar om att man inte förstår vad politikerna snackar om. - Nu när vi har jobbat med det här och läst in oss på riksdagen och så, så förstår man bättre. Då blir det också mer intressant, säger Sophie Byreing. Under dagen i Stockholm ska Talla, Jonas och Sophie delta i ett utskottssammanträde och en debatt. De börjar på förmiddagen med Miljö- och Jordbruksutskottet, eftersom de valt att skriva en motion om djurtransporter. Det är en fråga de alla brinner för. På eftermiddagen ska alla elever från olika skolor samlas för debatt kring regeringens betänkande om att förbjuda rökning på restauranger. Dessutom får Talla Chahin tillfälle att fråga ut biträdande näringsminister Mona Sahlin. - Jag ska fråga hur det är möjligt för Vellinge kommun att vägra sluta avtal med Integrationverket om att ta emot flyktingar. Men jag tror hon kommer att slingra sig, det brukar politiker göra. Text: Helena Malmström

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons