Annons

Värdefull sjukvårdsutrustning på vift

Akutvården i Trelleborg led ett bakslag i onsdags, när någon helt enkelt stal den ena av de två EKG-apparater avdelningen har.
Trelleborg • Publicerad 5 mars 2004

EKG-apparaten, som används för att visa en patients hjärtrytm, stod på en rullvagn i ett rum inne på akuten. Men i onsdags kväll, någon gång melllan klockan åtta och nio, var det någon som rullade iväg med vagnen. - Det kan inte vara en annan avdelning som tagit den, vi har varit runt överallt, berättar Mona Lindqvist på akuten. - Vi har naturligtvis stort behov av maskinen. Det finns en till här, men den är mindre bra. Så vi har fått låna en apparat till för att klara verksamheten. Den aktuella maskinen är av märket Marquette och ser ut ungefär som en laptop-dator - vilket möjligen kan ha lurat tjuven att tro att det var just en sådan. Maskinen är dyrbar och kostar över 100 000 kronor i inköp, men är inte mycket värd för andra än doktorer. - Ingen kan tolka det apparaten visar förutom våra doktorer. Och vem kan ha glädje av att stjäla något sådant? Vi vill hemskt gärna ha vår maskin tillbaka, säger Mona Lindqvist på akuten i Trelleborg.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons