Vårdcentralens psykiatri flyttas inte - just nu

Den psykiatriska mottagningen på vårdcentralen i Svedala flyttas inte till Trelleborgs lasarett - just nu. Inflyttningen avbryts åtminstone till den 1 september. Det beslutet tog nämnden för Sydvästra Skånes sjukvårdsdistrikt på torsdagen.
Trelleborg • Publicerad 16 april 2004

Ursprungligen var det meningen att den vuxenpsykiatriska verksamheten skulle flyttas till Trelleborgs lasarett och ersättas med en konsultmottagning en dag per vecka. Från vårdcentralens sida har man känt sig överkörd av Trelleborgs lasarett och hävdat att personalen behöver handledning och stöd från Trelleborgs lasarett samtidigt som ett antal personer behöver stöd i psykiatrin. - Det beaktades inte av Trelleborgs lasarett och därför avbryter vi inflyttningen till Trelleborg, säger sjukvårdsdirektör Håkan Rundberg. Trelleborgs lasarett måste beakta de lokala behoven. Distriktsnämndens beslut innebär att psykiatrin i Trelleborg får fortsätta att planera för förändringen, men får inte verkställa den. I stället ska ett samlat förslag till hur samarbetet mellan lasarettet, Svedala kommun och primärvården ska se ut lämnas till distriktsnämnden senast 1 september. Inflyttningen av psykiatrin till Trelleborg fanns med i uppdragsbeskrivningen för lasarettet i Trelleborg, men den skrivningen har nu distriktsnämnden ändrat. - Detta visar betydelsen av att uppdragsbeskrivningarna måste bli tydligare, säger Ewa Bertz (fp) vice ordförande i distriktsnämnden. Det var tur att Svedala slog larm.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.