Annons

Vårdcentral och bostäder på gång

Fastighetsförvaltningen i Trelleborg söker nu bygglov för vårdcentral och bostäder där Norra skolan ligger i dag.
Trelleborg • Publicerad 10 juli 2006
Så här är det tänkt att den nya byggnaden vid Hedvägen ska se ut. Bild: Asklund & Jansson arkitekter AB.Foto: 

Det handlar om en vårdcentral på ungefär 1 000 kvadratmeter på bottenvåningen och ovanför det tre våningar med lägenheter samt takvåningar överst.

Boytan för lägenheterna omfattar 2 200 kvadratmeter fördelade på 32 lägenheter. Meningen är att det ska bli allt från enrummare till fyrarumslägenheter i huset ovanpå vårdcentralen. Samtliga lägenheter ska få balkonger i väster eller söder är det tänkt.

Annons

Byggplanerna vid Hedvägen innebär att Norra skolan, lärarbostaden och paviljongen på baksidan av Norra skolan där förskolan Prästkragen finns i dag måste rivas. Norra skolan är lite drygt ett sekel gammal. I september 1898 stod skolan klar att tas i bruk.

Meningen är att Centrumkliniken, som i dag finns vid Nygatan, ska flytta in i de nya lokalerna i bottenvåningen. Intill byggnaden ska det även bli parkeringsplatser, både för de boende och för besökare till vårdcentralen.

Kommunen siktar på att bygget vid Hedvägen ska stå klart till början av 2008.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons