Annons

Vårdare hotad av knivman

En kvinnlig vårdare på ett LSS-boende i Trelleborg blev under tisdagskvällen hotad med kniv av en manlig vårdtagare. Mannen greps av polisen strax efter händelsen och är nu misstänkt för hot mot tjänsteman.
Trelleborg • Publicerad 22 juli 2008
En kvinnlig vårdare på ett LSS-boende på Sockenvägen blev under tisdagskvällen hotad med kniv av en manlig vårdtagare. Bild: Malin Palm
En kvinnlig vårdare på ett LSS-boende på Sockenvägen blev under tisdagskvällen hotad med kniv av en manlig vårdtagare. Bild: Malin PalmFoto: 

Bråket inträffade klockan 19.20 på tisdagskvällen på ett gruppboende på Sockenvägen. Den 48-årige vårdtagaren uttryckte sig då om att "nu får det vara nog" och hotade en kvinnlig vårdare i 50-årsåldern med kniv.

- Han var missnöjd med ett besked han fått under dagen, säger Magnus Swall, inre befäl på polisen i Ystad.

Annons

Efter knivhotet lämnade mannen boendet till fots, men kom tillbaka strax efteråt. Enligt Calle Persson vid polisens länskommunikationscentral kunde han gripas vid klockan 19.40 under lugna former.

Mannen greps först för olaga hot och fördes till polishuset i Ystad för förhör. Rubriceringen ändrades senare till hot mot tjänsteman. Mannen sitter nu anhållen.

Vårdaren fick inga fysiska skador men skrämdes av händelsen.

- Hon tog hoten på allvar, säger Magnus Swall.

Frida Eriksson och Louise Cronholm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons