Annons

Vårdanställda nappar på heltidserbjudande

Socialförvaltningen fortsätter att satsa för att behålla personal och höja kompetensen. Inom en tioårsperiod kommer 25 procent av personalen inom vård och omsorg i Trelleborg att gå i pension.
Trelleborg • Publicerad 3 mars 2004

- Vi får allt svårare att rekrytera personal, främst till hemtjänsten, konstaterar Karin Cederholm. Därför måste vi prova alla vägar vi kan. Ett led i att locka personalen att stanna kvar inom vård- och omsorgssektorn i Trelleborg har varit att erbjuda alla deltidsanställda att gå upp till heltid. Under 2003 antog 40 personer erbjudandet vilket innebär att antalet timanställda inom socialförvaltningen minskat med 31 personer. På så sätt hoppas förvaltningen kunna få bättre kontroll på kostnaderna och höja kvaliteten. Satsningen på att höja kompetensen bland vårdpersonalen fortsatte också. I dag har endast 60 procent av de anställda gymnasiekompetens. Därför fick 18 personer genomgå en omvårdnadsutbildning i samarbete med arbetsförmedlingen under 2003. - Trots att vi kommer att ha ansträngd ekonomi i år har vi valt att avsätta två miljoner för att fortsätta satsningen på att höja kompetensen, säger Karin Cederholm.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons