Annons

Var femte förare fuskar med vilotiderna

Polisen utdelar underbetyg åt lastbilstrafiken i Trelleborgs hamn. Vid en stor kontroll av chaufförernas kör- och vilotider visade det sig att var femte förare fuskade. Många fick dessutom anmärkningar på fordonets skick.
Trelleborg • Publicerad 3 april 2003

Polisens trafiksektion genomförde en av sina rutinkontroller i hamnen i tisdags, och tittade närmare på totalt 150 ekipage. Av dessa fick 17 böter för brister på fordonen. För de sex förare som körde med icke fungerande färdskrivare blev det inte bara personliga böter, utan dessutom för ägaren till lastbilen. Allvarligast var kanske ändå att hela 28 förare, en femtedel av det totala antalet kontrollerade, rapporterades för brott mot lagarna angående kör- och vilotid. - Att köra för länge eller att inte ta lagenlig vila kan vara förödande för trafiksäkerheten, varnar befälet Lars-Åke Magnusson vid polisens trafiksektion.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons