Annons

Var är hästarna på horse showen?

Halva Falsterbo horse show har passerat. Trelleborgs Allehanda gjorde ett besök för att kolla läget. Och hittade allt med – och utan – någon koppling till hästar. Utom just hästar.
Trelleborg • Publicerad 19 juli 2007
Ulla Strömvoll och hunden Diva är bara två av alla hundägare och hundar i Falsterbo den här veckan. BILD: CLAES NYBERGFoto: 
Mellan tävlingarna finns det massor av utrustning att drömma om för ryttarna.Foto: 

Hästarna håller till på tävlingsbanorna och i sina boxar, medan folket finns på utställningsområdet.

Där finns även matstånd, ridstövlar, hästtäcken, djurförsäkringar, jackor och hästskor. Och massa hundar.

Annons

- Hundar och hästar hör ihop bara, förklarar Ulla Strömvoll med hunden Diva i famnen.

De kommer från Skanör-Falsterbo brukshundsklubb och ska vara med i en agilitytävling lite senare.

Och hon har nog en poäng för på Falsterbo horse show finns det nästan lika mycket hundtillbehör som hästtillbehör. Allt ifrån halsband med glänsande stenar i till hundmat säljs i de vita tälten.

I ett sådant tält håller även Linda Nilsson till. Hon visar och säljer ett träningsredskap som går ut på att vibrera sig i form. För människor ska kanske tilläggas.

- Men det finns något liknande för hästar. De får stå på ett vibrerande golv, säger hon. Något som kanske är lättare att koppla till dem som borde veckans mittpunkt, det vill säga hästarna, är hovslagartävlingen.

Värmen slår mot oss när vi närmar oss tältet där tävlingen äger rum och ett klingande ljud finns hela tiden i bakgrunden.

Ungefär 15 personer tävlar i att göra de bästa framskorna.

Några meter bort hittar vi ännu ett hantverk, om än i lite mer förfinad stil. Silversmeden Jan-Åke Ståhl har designat ringar med en häst ingraverad. Tanken är att ringen ska vara en souvenir för tävlande och besökare.

Liknade minnen finns att köpa lite varstans. Ett hästtäcke med valfritt broderi kanske?

Vid entrén står Lena Weber från Halmstad och skyddar sig från solen med ett paraply.

Annons

- Jag ska titta på dressyren med femåringarna.

Men först blir det lite shopping.

Fanny Johansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons