Väpnat rån på Fagerängen

En 34-årig man blev under natten till lördagen rånad på Fagerängen. Flera personer uppges ha hotat mannen och efteråt kunde polisen gripa en 35-årig man som anhölls men släpptes senare.
Trelleborg • Publicerad 15 juni 2013

Det var vid 02.30-tiden som polisen fick larm om att en 34-årig man blivit stoppad av ett gäng som utrustade med tillhyggen och ett pistolliknande föremål tvingade honom att lämna ifrån sig kontanter, en mobiltelefon och nycklar. Rånarna ska sedan ha sprungit iväg.

En hundpatrull skickades till platsen och spårade till ett område där polisen påträffade en man som hade en kolsyrepistol på sig. Mannen greps och fördes till Ystad för förhör. Han nekade till brott men anhölls på lördagsmorgonen misstänkt för rån. En kort stund senare försattes han på fri fot.

Hur många andra som var inblandade i rånet vet polisen ännu inte.

– Vi kommer att behöva hålla ytterligare förhör med målsäganden och kanske även hitta vittnen, säger Madeleine Fernlund vid Ystadspolisen.

Lisa Kron
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.