Annons

Vanvårdade hund – får djurförbud

En man i Trelleborg misskötte sin hund så illa att den fick avlivas. Nu ger länsstyrelsen mannen djurförbud.
Trelleborg • Publicerad 2 oktober 2013

Efter en anmälan från polisen gjorde länsstyrelsen i augusti i fjor ett besök hos mannen. Hans hund visade då tecken på ett nedsatt allmäntillstånd. Den var mager, klorna var så långa att de växt in i trampdynorna och den visade tydliga symptom på smärta.

Ägaren sa att hunden haft diarré, men att han nu bytt foder vilket gjort att problemen försvunnit och hundens aptit förbättrats.

Annons

Länsstyrelsen tog med djuret till en veterinär som konstaterade att det var så misskött att det behövde omedelbar vård eller avlivas direkt. Eftersom ägaren sa att han inte hade råd med någon vård avlivades hunden.

Nu får mannen förbud mot att dels ha hand om djur, dels skaffa djur. Förbudet gäller tills vidare och för samtliga djurslag.

Länsstyrelsen skriver i sitt beslut att "ge ett djur allmän omvårdnad och veterinärvård vid behov är grundläggande minimikrav i all slags djurhållning."

Beslutet kan överklagas till förvaltningsrätten.

Louise Löfgren
Louise Cronholm Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons