Vänstern undrande kring valberedning

Mats Sjölin (v), kommunfullmäktigeledamot i Trelleborg, undrar i en fråga till valberedningens ordförande hur kallelsen gick ut till beredningens möte i slutet av förra året.
Trelleborg • Publicerad 19 februari 2003

Enligt Sjölins fråga har kallelse inte gått ut till samtliga ledamöter och ersättare i valberedningen. - Via telefon har vår ordinarie ledamot fått reda på att det eventuellt skulle bli ett möte, men då samtidigt meddelat förhinder på grund av sjukdom. Ersättaren fick aldrig någon kallelse, skriver Sjölin i sin fråga. Nu undrar Sjölin om det var något möte och varför inga kallelser skickades ut. Slutligen undrar han också om valberedningens ordförande anser att mötet utlyst på behörigt sätt. De val som var aktuella på kommunfullmäktiges sammanträde i december var de så kallade årsvalen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.