Annons

Vänstern befarar att Stavstensudde ökar segregation

Vänsterpartiet i Trelleborg befarar att Stavstensudde kan öka segregation i Trelleborg, så att staden blir mer uppdelad, med växande klyftor.
Trelleborg • Publicerad 21 juni 2005

I sitt yttrande över den fördjupade översiktsplanen för Stavstensudde menar vänsterpartiet att den planerade bebyggelsen bör värderas efter möjligheten att bryta det mönstret.

V anser dock att de planer som hittills presenterats inte verkar i den riktningen.

Annons

För att uppnå en blandad bebyggelse och motverka segregering menar v att det är nödvändigt att hålla nere kostnaderna och att se till att det finns olika upplåtelseformer på området, som ägande, bostadsrätt och hyresrätt.

V tycker visserligen att det är bra med mycket grönområden men befarar att det kan innebära högre boendekostnader. V ifrågasätter också utformningen av grönområdena, särskilt när det gäller golfbanorna, som utgör en barriär mot havet som försvårar tillgängligheten, enligt yttrandet. Om en ny golfbana ska anläggas menar v att den nuvarande banan bör läggas ner och stranden öppnas för allmänheten.

En allvarlig brist i förslaget är svårigheterna att försörja området med bra kollektivtrafik, anser v. Kollektivtrafiken är väsentlig för att uppnå miljömålen, menar v.

Däremot ser v positivt på att väg 511 blir annorlunda än i dag. Bland annat är det bra att situationen för cyklister och gående förbättras, anser v i sitt yttrande.

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

TRELLEBORGLasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons