Annons

Vänsterledare besökte Trelleborg

Vänsterledaren Gudrun Schyman lockade ett 100-tal åhörare till vänsterns torgmöte på Rådhustorget när hon under torsdagen besökte Trelleborg några eftermiddagstimmar.
Trelleborg • Publicerad 1 augusti 2002
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Förutom att medverka på torgmötet pratade Gudrun Schyman med trelleborgarna under ett par timmar på Vattentornets kafé. BILD: TOMAS NYBERG Apropå den planerade utbyggnaden av en vindkraftspark i havet utanför sydkusten menar Gudrun Schyman att det är väsentlig att utveckla vindkraften. - Det är nödvändigt att utveckla alternativ när kärnkraften ska avvecklas, säger hon. Jag tycker det är bra med havsbaserad vindkraft. Den starka opinionen mot planerna som kommit fram, framför allt i Skurups kommun men även i Trelleborgs kommun, mot planerna på en utbyggnad, har Gudrun Schyman svårt att förstå. - Jag tycker det är vackert med vindkraftverk, säger hon. När det gäller den planerade utbyggnaden av E6 mellan Trelleborg och Vellinge menar Gudrun Schyman att hon inte är emot vägutbyggnad i allmänhet, men att gods bör fraktas på järnväg i större utsträckning. - Om det innebär bättre miljö kan jag tänka mig att vägar byggs ut, annars inte. Men framför allt måste vi ta miljöproblemen på allvar och ställa om så att tungt gods går på järnväg istället får på landsväg. Vägtransporterna måste betala sina egna kostnader. Gudrun Schyman vill också att kommunerna ska få mer pengar att röra sig med. - Bland annat för att anställa mer personal inom skola och äldreomsorg och för att sluta diskriminera kvinnor och kunna erbjuda dem högre löner och heltidsarbeten för den som vill ha det inom offentliga sektorn, säger hon. Diskussionen om eventuella regeringsposter för vänstern menar Gudrun Schyman ska avgöras av valresultatet. - Vid ett valresultat som ger en majoritet för v och s ser jag oss som ett självklart regeringsparti, säger hon.

Mårten Svemark claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons