Annons

Vänsterkrav på säkrare skolvägar

Lars-Eric Brandt (v) kräver i en motion till kommunfullmäktige i Trelleborg 30-gräns vid alla skolor som har genomfartsvägar i närheten.
Trelleborg • Publicerad 5 juni 2002

Det är särskilt området kring Kattebäckskolan som Lars-Eric Brandt menar är mycket utsatt. - Denna skola omgärdas med raka vägar både på Per Hans väg och Kattebäcksvägen. Dessa vägar har en hastighetsbegränsning på 50 kilometer i timmen, skriver Lars-Eric Brandt i sin motion. Trafiksituationen blir ännu sämre av att parkering av bilar är tillåten på båda sidor av dessa vägar varför sikten är begränsad och övergångsställen samt cykelöverfarter stämmer inte överens i plankorsningar, vilket leder till att barn passerar korsningar som är skymda av buskage och plank, enligt motionen. Enligt Lars-Eric Brandts motion har det inträffat flera olyckstillbud kring Kattebäckskolan den senaste tiden. Han menar att kommunen måste bli mer aktiv när det gäller att reducera tillbuden genom att undersöka olika åtgärder för att göra barnens skolvägar säkrare och att utvärdering borde göras kontinuerligt av vägar som har hög frekvens av olika slags trafik. Motionen mynnar ut i förslag om att kommunen och Kommunal teknik ska analysera och komma med konkreta idéer om hur skolvägarna i Trelleborgs kommun ska göras trafiksäkrare, att arbetet med att hastighetsreglera alla skolområden till 30 prioriteras, att arbetet med trafikfrågor utökas och att Nollvisionen blir mera av en riktlinje för det kommunala trafiksäkerhetsprogrammet.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons