Annons

Vannhögs rektorsområde blir tre

Vannhögs rektorsområde är stort, och blir ännu större. Därför har skolnämnden beslutat att rektorsområdet ska delas upp i tre nya som kommer att benämnas upptagsningsområden.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2002

Förändringen har en koppling till utbyggnaden av Bäckaskolan eftersom den framför allt är antalet elever i högstadietsom ökar.    De största av de tre nya rektorsområdena blir Vannhögmed mellan 800 och 900 elever som kommer att omfatta Vannhögskolan,Lillevångskolan, Skegrieskolan, Högalids förskola, Skegrie förskola och Änghögs förskola.   Det nya Bäcka rektorsområde kommer enligt prognoserna att få mellan 500 och 600 elever från förskola till och med årskurs 9 och omfatta Bäckaskolan, Kattebäckskolan, Flaningens förskola och Fågelsångens förskola.   Den obligatoriska särskolan, gymnasiesärskolan och skoldaghem samlas i ett eget, nytt rektorsområde.   Något datum för när förändringen ska träda i kraft finns inte för närvarande eftersom investeringsunderlag för den nya Bäckaskolan inte är klart.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons