Vänner ställer ut ihop

Trelleborg • Publicerad 15 maj 2008
Emma Gunnarsson och Josefin Skön har gått flera konstutbildningar tillsammans. På lördag är det vernissage för deras första gemensamma utställning på tingshuset i Trelleborg. Bild: Tomas Nyberg
Emma Gunnarsson och Josefin Skön har gått flera konstutbildningar tillsammans. På lördag är det vernissage för deras första gemensamma utställning på tingshuset i Trelleborg. Bild: Tomas NybergFoto: 

De träffades på Biskops-Arnö folkhögskola och följdes åt till konstskolor i Bergen och Bristol.

Men Josefin Skön från Stora Beddinge och Emma Gunnarsson från Malmö har aldrig haft utställning tillsammans. Förrän nu. På lördag är det vernissage för deras utställning på tingshuset i Trelleborg.

– Vi var båda med på Smygehuk art festival i somras, men detta är första gången bara vi två ställer ut, säger Emma Gunnarsson. Hon och Josefin Skön ställer båda ut grafik och båda arbetar med blandteknik. Emma Gunnarsson baserar ofta sin konst på foton och Josefin Skön har en förkärlek för broderi i tavlorna. Båda är inspirerade av det surrealistiska.

– Vår konst är ganska olika men har ändå mycket gemensamt, säger Emma Gunnarsson.

Det är Söderslätts konstförening som arrangerar utställningen. Den pågår till den 7 juni och har vernissage mellan klockan 10 och 14 på lördag den 17 maj.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.