Annons

Vångavallens bygge halv miljon dyrare

Ombyggnaden av Vångavallen i Trelleborg blev nästan en halv miljon kronor dyrare än beräknat. Slutnotan hamnade på 15, 93 miljoner kronor.
Trelleborg • Publicerad 22 mars 2002

Det finns framför allt två orsaker till fördyringen av ombyggnaden, gentemot beräkningarna. Dels är det brister i elkabelnätets dimensionering som gjort ombyggnaden dyrare. - Dels är det flyttningen av entrén till väster som gjort att kostnaderna ökat, säger Lennart Lindsjö, teknisk chef i Trelleborg. Enligt kalkylen skulle slutnotan för Vångavallens ombyggnad hamna på cirka 15,5 miljoner kronor. Ett annat byggprojekt som slutredovisats är Hedvägens förlängning. Där har slutnotan dock blivit betydligt lägre än beräknat. Enligt budgeten skulle utbyggnaden av Hedvägens förlängning kosta 13, 4 miljoner kronor, men utfallet blev ungefär 870 000 kronor billigare. Den slutliga kostnaden stannade på 12, 53 miljoner kronor. Den stora ombyggnaden av Vångavallen blev klar i fjor och invigdes i samband med matchen mot MFF 11 juni av Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell, kommunfullmäktiges ordförande Nils-Gunnar Snygg och TFF:s ordförande Bo Forsén. Förslaget om att bygga om Vångavallen väckte dock en del diskussion innan den till slut klubbades igenom. - Lägg inte nästan 16 miljoner kronor på något som ingen ändå ska sitta på, menade Anette Åberg (m) när frågan debatterades i kommunfullmäktige.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons