Vandaler sprutade ned hela matsalen

Trelleborg • Publicerad 12 juli 2005

Två pulversläckare stals från en av Sjöräddningens båtar nere i hamnen natten till i måndags. Bara för en veckan sedan hände samma sak.

Släckarna togs till Pilevallskolan där gärningsmännen sprutade in skum genom ett brevinkast.

Hela matsalens golv täcktes med lödder och måste saneras i två dagar.

– Först är vi tvugna att rengöra golvet, och därefter dammsuga och bona golvet. Även delar av taket är i behov av sanering. Alla lampor ska rengöras, berättar Annika Zaar, som arbetar på saneringsfirman Ocab, som inledde städningen på tisdagsmorgonen.

Arbetet beräknas pågå under hela onsdagen. Inte nog med att den drygt 200 kvadratmeter stora matsalen sprutades ned. Även delar av ena korridorens golv fylldes av skum.

Både stölden av pulversläckarna, som väger cirka fem kilo vardera, och skadegörelsen på Pilevallskolan är polisanmälda.

Förra veckan skedde samma sak: två släckare stals från Gunnel Larsson, Sjöräddningssällskapets båt som ligger förtöjd i innerhamnen.

Polisen har inte fått tag i några misstänkta gärningsmän.

– Det är illa när någon stjäl utrustning från en räddningsbåt. Det är lika korkat som att ta nycklarna till en ambulans, säger Christer Berg, som är engagerad i SSRS, Sjöräddningsällskapet i Trelleborg.

Sällskapet har två båtar till sitt förfogande, dels Gunnel Larsson, och dels den större Lovisa Åstrand.

Stölden av de båda släckarna, de enda som fanns ombord, fick till följd att sällskapet inte kunde gå ut med båten.

Först under tisdagen väntas Gunnel Larsson vara utrustad med brandsläckare igen.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.