Annons

Vandaler slog åter till mot skolorna

Under helgen krossades fem fönsterrutor på Anderslövs skola och tre på Väståkraskolan. För bara fjorton dagar sedan krossades 13 rutor på låg- och mellanstadieskolan.
Trelleborg • Publicerad 7 juni 2005
En papperskorg har under helgen kastats rakt igenom fönsterrutan till ett av klassrummen på Anderslövs skola. Skolans vaktmästare Ragnar Nilsson berättar att eleverna är ledsna och upprörda över vandaliseringen av deras skola. Bild: Tomas Nyberg
En papperskorg har under helgen kastats rakt igenom fönsterrutan till ett av klassrummen på Anderslövs skola. Skolans vaktmästare Ragnar Nilsson berättar att eleverna är ledsna och upprörda över vandaliseringen av deras skola. Bild: Tomas NybergFoto: 

Klassrum fyllda av glassplitter efter att en papperskorg kastats rakt igenom rutan. Den synen mötte i går morse eleverna i tredje klass på Anderslövs skola. De kunde inte vistas i sitt klassrum innan allt var bortstädat.

– De var ledsna och upprörda, säger Ragnar Nilsson, skolans vaktmästare.

Annons

Han kunde i går konstatera att fem rutor på skolan krossats under helgen. Tre av dem med hjälp av hjul från fotbollsmålen på idrottsplatsen. Två med hjälp av papperskorgar.

– Det kostar ungefär 2000 kronor per ruta. De pengarna kunde man ju haft till något annat, menar han.

För bara ett par veckor sedan drabbades skolan ännu hårdare. Då krossades 13 rutor runtom. Samma natt krossade någon rutor även hemma hos två av skolans lärare.

– Det känns jättejobbigt. Dels är det ett angrepp på hela yrkeskåren lärare och dels är det personligt jobbigt för dem som drabbades, säger Liselott Pierce, rektor på Anderslövs skola.

Efter förra vandaliseringen skickade skolan hem brev till föräldrarna med information om vad som inträffat och en vädjan om att besöka skolområdet på kvällar och helger för att se vad som händer där.

– Denna gången upptäcktes de krossade rutorna av en förälder som var ute med hunden i söndags morse, säger Liselott Pierce.

Vem som ligger bakom fönsterkrossningen vet man inte med säkerhet. Men enligt Ragnar Nilsson har en viss person pekats ut av elever på högstadiet.

– Vi får lämna uppgifterna till polisen och se om något händer, säger han.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

$LOC_ON$Anderslöv$LOC_OFF$
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons