Annons

Vandaler krossade rutor på polishuset

Tjugo fönsterrutor krossades på arbetsförmedlingen i Trelleborg natten till i går. Samma natt utsattes polishuset för skadegörelse. "Någon kan ha skjutit med luftpistol, men vi vet inget i nuläget", säger närpolischef Stefan Appelberg.
Trelleborg • Publicerad 27 juni 2007
BILD: Tomas Nyberg
BILD: Tomas NybergFoto: 

Nu har det hänt på nytt. I maj förra året utsattes både arbetsförmedlingen vid Valldammsgatan i Trelleborg och polishuset vid Algatan för skadegörelse.

Natten till i går skedde det alltså igen, då 20 ytterrutor förstördes, plus två fönster i entrén, på arbetsförmedlingen. Och på polishuset var det sex fönster som förstördes.

Annons

Polisen har ingen gärningsman på spåren och vet heller inte om det finns några motiv bakom det inträffade.-Vi känner inte till om det finns samband medllan skadegörelsen hos oss på polisen och arbetsförmedlingen, konstaterar Stefan Appelberg.

Osynliga partietNärpolischefen kommenterar det inträffade med att en utredning har satts igång för att få klarhet i vem eller vilka som kan ligga bakom vandaliseringen.

-Förra gången var det Osynliga partiet som tog på sig skulden för skadegörelsen men nu finns ingen avsändare, säger Stefan Appelberg.

Blir förbannadKarin Baltzar, chef på arbetsförmedlingen, reagerar starkt mot vandalernas framfart.

-Jag blir förbannad när jag tänker på det. Inte nog med att det kostar pengar för oss. Jag tycker det är så onödigt, säger hon.

Stefan Appelberg suckar när skadegörelsen förs på tal:

Det är tråkigt. Oavsett om det är rent okynne eller en politisk manifestation så är det olyckligt, menar närpolischefen.Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons